Történetünk röviden

Pudics Zsolt Se elnök: 1997 júniusában egy ceglédi munkahelyi hölgyközösség elhatározta, hogy kézilabdázni szeretne, melyhez a segítségemet kérték. Természetesen rögtön igent mondtam és újsághirdetés útján, rövid idő alatt nem várt létszámú csapat alakult, melynek egy jól hangzó ragadozó nevet adtunk, a Ceglédi Kék Cápákat. Ezután felkerestem Veres Attilát, aki az akkori NBI.-es ceglédi férfi csapat vezetője volt. A szakmai segítségnyújtás mellett felhívta a figyelmemet, hogy a szomszédos Albertirsán ceglédi hölgyek kézilabdáznak. Rögtön találkozót beszéltünk meg Keszthelyi Ferenccel, az ő mecénásukkal és vele megalapítottuk a Ceglédi Kék Cápák Sportegyesületet, melyet azóta is ketten vezetünk.

1997. augusztusában, három hónappal az ötlet kipattanása után, már a Pest megyei I. osztályú bajnokságban szerepelt a felnőtt csapatunk, melyben játszottak az Albertirsáról hazatérő ceglédiek is. Folyamatosan érkeztek az utánpótlás korú játékosok, így a csapatnak nem csak a jelene, hanem a jövője is biztosítottnak látszott.

Két év emelkedő szintű játéka után álomszerű három év következett, mely felejthetetlen a játékosoknak, szurkolóknak, szponzoroknak és nekünk tulajdonosoknak is, hiszen három szezon alatt egy ifjúsági és három felnőtt bajnoki címet szereztünk 540 napos veretlenségi sorozat mellett. Ebben az időszakban nyolc hazai és két nemzetközi tornát is megnyertünk.

A 2002-es évet már az NBI/B. osztályban játszottuk, ahol szembesültünk a profi kézilabdázással és annak anyagi vonzatával is, mely a csodálatos három év után visszataszított minket a realitás talajára.

2003 után öt évig stabil tagja voltunk az NBII.-es bajnoki mezőnynek, majd 2008-ban visszaléptünk a megyei bajnokságba azzal a céllal, hogy hosszútávú tervként a saját nevelésű játékosokra építsünk elsősorban. Elhatároztuk, hogy akkor indulunk újra az NB II-ben, ha azt ceglédi játékosokkal vívjuk ki, így egyik évben sem játszott nálunk 1-2 „ légiósnál” több. A saját magunkat a megyei bajnokságba száműző következő hat évben az ifi és junior csapatunk háromszor volt bajnok, kétszer ezüstérmes és egyszer harmadik, míg a felnőttekkel a folyamatos előrelépés után 2014-ben egy elképesztő meccsen egy varázslatos szurkolótábor által támogatva bajnoki címet nyertünk az Érd Arénában.

2014-től újra meghatározó csapata vagyunk az NB II bajnokságnak és a tao támogatásnak köszönhetően népes utánpótlás bázist tudunk fenntartani, edzeni és versenyeztetni. Mára már hét korosztályunkban több, mint száz sportoló készül hétről-hétre és küzd bajnoki pontokért.

A komoly létesítmény hiány ellenére folyamatosan fejlődünk és növekszünk, de már nagyon várjuk az új ceglédi sportcsarnok átadását, mert az még komolyabb lökést fog adni utánpótlásunk fejlődésének.

Addig is köszönet a kitartó játékosainknak, szüleiknek, hozzátartozóiknak, edzőinknek és támogatóinknak, hogy türelemmel várják az építkezés megkezdését és hogy a szívük kék-sárga! HAJRÁ CÁPÁK!