A 2014-es év a nagybetűs évek közé sorolandó a Ceglédi Kék Cápák történetében. Az idén 18 éves egyesület az NB II.-be jutásával újra felírta Ceglédet az ország női kézilabda térképére. 

3 szektornyi Capa szurkolo

– Hosszú és kemény munka révén jutott vissza a csapat az NB II. mezőnyébe. Amikor hét évvel ezelőtt visszaléptünk innen, azt a célt tűztük ki magunknak, hogy csak akkor térjünk vissza, ha azt légiósok nélkül, a saját játékosainkkal el tudjuk érni. 2014 tavaszára beérett a csapat és Jakab László munkájának köszönhetően nem csak küzdeni, hanem nyerni is megtanultak a lányok. Az igazi áttörést az Érd Arénában rendezett júniusi bajnoki döntő hozta, ahol a három szektornyi fantasztikus ceglédi szurkolótábor előtt csak nyerni lehetett. A Cápák az NB II.-ben szárnyalnak, sorra hozzák a meglepetés eredményeket és az egész őszi szezon alatt az élmezőnyben álltak a bajnoki tabellán. Most kifizetődik a hét évvel ezelőtt kitűzött cél is, hogy feljutni saját erőből, hiszen a saját nevelésű játékosaink mellé csupán Szegedi Brigitta csatlakozott Vecsésről. Persze Bringa nélkül nem lennének ilyen sikeresek a Cápák, hétről-hétre kiváló teljesítményt nyújt a kapuban. Egységesen jól teljesít az egész csapat, de azért a tavalyi két gólkirálynőnket még ki kell emelni, hiszen Halasi Réka a felnőtt, Tóth Adrienn pedig a junior góllövő lista élén áll az NB II.-ben is. 

U 14 CapakU12U9

A Ceglédi Kék Cápák utánpótlás nevelése továbbra is fontos szempont az egyesület számára. 2014-ben a junior csapat ezüstérmet szerzett és kisebb-nagyobb sikerekkel, végre bajnoki pontokért küzdhetett az U 14 és az U 12 csapat is. Mögöttük 7-9 éves korosztálynak folyik még heti rendszerességgel edzés munka, de már ők is résztvettek néhány kölyök kupán. Jelenleg mindegyik utánpótlás korosztály edzése „teltházzal” zajlik, szerencsére óriási az érdeklődés. 2014 a Cápák éve volt, reméljük hogy 2015-ben is sok örömet fogunk okozni szurkolóinknak és mindenkinek, aki szereti a kézilabda sportot.

-pézsé-

Merkozes elott-foto Kisfaludi Istvan

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Milyen szép,hogy Juhász Bernadett kapus neve említésre sem méltó. Pedig úgy gondolom ő védte végig a felnőtt csapat „felmenetelését” egy magasabb osztályba. Meg kéne becsülni kicsit jobban a régi játékosokat!

    • A régi játékosokat? Éppen arról szól a cikk, hogy ők milyen jól szerepeltek, bajnokok lettek és olyan erős a bajnok csapat, hogy csak egy játékost kellett igazolni hozzájuk. Senki sem lett kiemelve az elmúlt évekből, nem is értem miért kell ilyen negatív hangulatot teremteni…

  2. Kedves Zsolti!

    Nem keltek negatív hangulatot. Dettit csak azért hoztam fel, mert az új kapusról annyira részletesen áradoztál ,hogy milyen jó hogy van a csapatban. Félre ne értsd! Semmi bajom vele! Üdv: Bea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét