A Ceglédi Kék Cápák SE idén ünnepli 20. születésnapját. A jubileumi alkalomból 20 részes sorozatot indítottunk, felidézve a nem is oly régi időket. Az 1997 májusában megalakult egyesület néhány hét alatt csaknem ötven igazolt játékossal büszkélkedhetett. A felnőtt női kézilabda csapat mellett elindult az utánpótlás nevelés is. Ifjúsági és serdülő korosztályban csaknem 20-20 fiatal végzett edzésmunkát. Az első felnőtt edző Pásztor József volt, akit a következő években Brandt Tamás, Pánczél Barabás, Túróczi Zoltán, Dávid Sándor, László Brigitta és Jakab László követett. 

A Cápák első bajnoki mérkőzésüket 1997 szeptember 3-án hazai pályán játszották. Ellenfelük a Veresegyháza 6-10 es félidő után 19-14-re nyerni tudott, de nem volt mit szégyellni a Ceglédnek, hiszen a legtöbben  életük első éles meccsét játszották. A történelmi első gólt Paskó Éva szerezte a mérkőzés 2. percében. 

Nem kellett sokat várni az első pontszerzésre. A második fordulóban, szeptember 10-én szintén hazai pályán játszott a Cápa csapat, akik a vendég Tápiószentmártontól csentek el egy pontot. Az izgalmas mérkőzés 7-7-es első félidő után 17-17-re végződött. 

Hogy mikor érték el első győzelmüket a Cápák, arról a következő részben számolunk be. Sorozatunk első része itt olvasható:

http://cegledisport.hu/noi-kezilabda/20-eves-a-cegledi-kek-capak-se/#more-16969

-pézsé-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét