A női kézilabda NB II. 2. fordulójában vasárnap Abonyban fogadta a Vecsés felnőtt és ifi csapatát a Ceglédi Kék Cápák Se. A felnőttek kiváló támadásokat vezetve 19 lőtt góllal mentek pihenőre az első félidő után. A második játékrészben sokkal lassabban és sok hibával tarkítva játszottak a Cápák és a 29. percben 30-27-re vezettek is a vendégek. Az utolsó másfél percben parádés teljesítményt mutatva egyenlített a Cegléd, sőt még a győztes gólt is megszerezték volna, ha egy másodperccel tovább tart a félidő, ugyanis a dudaszóval egy időben még egyszer megrezzent a Vecsés hálója, de ez a találat már érvénytelen volt. Az ifi csapat győzelme egy percig sem forgott veszélyben, magabiztosan gyűjtötte be a Cegléd a két pontot.

Eredmények:

Felnőtt mérkőzés:

Ceglédi Kék Cápák – Vecsés SE 30 – 30 ( 19 – 16 )

Abony, Varga István Városi Sportcsarnok, 50 néző, vezette Czoldán, Fazekas

Cegléd: Juhász Bernadett, Szegedi Brigitta (kapusok), Földi Mónika 10, Tóth Adrien 5, Pocsai-Halasi Réka 4(1), Vuletity Szuncsica 4(3), Dobos Renáta 3, Török Melinda 2, Farkas Szimonetta 1, Ade Sowunmi 1, Peszeki Laura, Farkas Fruzsina, edző Tóth Norbert

Hétméteres: 7/6, ill. 2/2

Kiállítás: 8, ill. 18 perc

Tóth Norbert: – Mindig kiélezett szoros mérkőzéseket tudhatnak a lányok maguk után, ha Vecsés gárdájával játszanak. Ez most is így alakult. Az első félidőben rendre alakítottuk ki a helyzeteinket, és ugyan a helyzetkihasználás nem volt tökéletes, mégis magabiztosan uraltuk a mérkőzést. A második félidőre a kapkodás és a techinkia hibák sora volt a jellemző a támadásban, és védekezésben is alulmaradtunk a tudásunkhoz képest. Két perccel a vége előtt még 3 góllal vezetett a Vecsés, de nagyot küzdve pontot sikerült mentenünk! Akkor tudunk sikereket elérni, ha koncentráltabbak leszünk és tudatosabban fogunk játszani!

Ifjúsági mérkőzés:

Ceglédi Kék Cápák – Vecsés SE 33 – 23 ( 19 – 10 )

Cegléd: Semetka Gréta(kapus), Peszeki Laura 12(3), Pintér Zsófia 6, Kádár Kata 4, Pesti Gréta 3(2), Farkas Fruzsina 3, Simon Anna 2, Baricza Viktória 2, Józsa Luca 1, Benkő Barbara, Kiss Vivien, edző Ade Sowunmi

Hétméteres: 8/5, ill. 6/2

Kiállítás: 14, ill. 8 perc

Ade Sowunmi: – Az első hazai mérkőzésünkön vagyunk túl. Látszódott a lányokon, az izgalom, szerettek volna javítani a múltheti teljesítményen. Az első félidőben jól védekezztünk, ebből szép védések után, mégszebb támadójátékokat valósítottak meg a lányok. Nagyon örülök, hogy sikerült több olyan játékot kipróbálni és lejátszási amit most tanultunk. Mindig más volt a vezér, volt szív a jobb helyzetben lévőnek lepasszolni és egymást buzdítva játszani. Jó volt újra látni az “én lányaimat”! A második félidőben a fiatalok kaptak több lehetőséget akik kicsit megilletődve kezdtek, nagyon izgulva játszottak. De nagyon örülök hogy bárki lépett pályára mindent megtett a győzelemért. Ha a támadásban hibáztak akkor védekezésben kijavítittak. És megjobban tetszett, hogy a “rutinosabbak” nagyon jó példát mutattak a most felkerülő kicsiknek. Még nagyon sok munka és idő kell mire minden és mindenki a helyre kerül de kimondhatom nagyon jó úton haladunk. Gratulálok a győzelemhez mindenkinek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét