Capak U 14

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség idén is megrendezi a Final 24 kézilabda döntőket. Tavaly Érden a Ceglédi Kék Cápák felnőtt és junior csapata küzdött a bajnoki címekért, az idén pedig az U 14 esélyes a döntőbe jutásért. A Játszd Szívvel korosztályos csoport mérkőzéseiből még vannak elmaradt mérkőzések, ráadásul a Cápák egyetlen vereséggel végződött mérkőzése is zöld asztalhoz fog kerülni, ugyanis a Jászberény úgy szerzett nagy arányú győzelmet, hogy több túlkoros is pályára lépett a mérkőzésen. Ez azért is lényeges, mert jelenleg a csoportban csak a Jászberény áll a Ceglédi Kék Cápák előtt. A két csapatnak a zöld asztal mellett még a pályán is meg kell mérkőznie az első helyért és a Final 24 részvételi jogáért, ami nehéznek ígérkezik, pláne, hogy a Berény nem jött el a Cápák által felajánlott mérkőzés időpontra. A PMKSZ tavaly minden igényt kielégítő, színvonalas döntőt rendezett Érden. Az előjelek szerint az idén sem lesz másképp Mogyoródon sem. Rédei János szervező beharangozója:

Final 24 – újratöltve!

 

Idén már harmadik alkalommal (2013-ban Dabas, 2014-ben pedig Érd volt a helyszín) rendezi meg a Pest Megyei Kézilabda Szövetség hagyományteremtő-hagyományőrző jelleggel az év végi bajnoki döntőket egy napon és egy helyszínen „Final 24” néven. Ezúttal június 6-án Mogyoródon a Szent László Általános Iskola Sportcsarnoka ad majd otthont a küzdelmeknek, melyekben 3 korosztály (férfi és női felnőtt, illetve junior; valamint leány U14) 5 döntőjére kerül sor.

Az egésznapos rendezvényen a mérkőzések mellett több kiegészítő programmal (tombola, zsákbamacska, táncbemutató) is várják majd a szervezők az érdeklődőket; akik így várhatóan remek hangulatban tölthetik idejüket, ha kilátogatnak a helyszínre. (A remek hangulatra minden bizonnyal sokaknak jelent „pluszgaranciát” az ismert és közkedvelt televíziós sportriporter Horti Gábor személye; aki a tavaly előtti és tavalyi alkalmakhoz hasonlóan várhatóan idén is betölti majd a műsorvezető és helyszíni hangulatfelelős szerepét!)

Néhány szóban a döntők várható résztvevőiről. A férfi és női felnőtt pontvadászatban kiélezett küzdelmek után a május 2/3-ai hétvégére kialakult a legjobb 4 mezőnye. Az uraknál Szigetszentmiklósi KSK II – Váci KSE II és Domony KSE – Bugyi SE; a hölgyeknél pedig Euronovex USE – Inárcs-Örkény KC II és Gödöllői KSC – Csömör KSK elődöntőket rendeznek (első mérkőzések május 9/10, visszavágók május 16/17.). Miután mindkét nem küzdelmeiben több esélyes (a férfiaknál a Mogyoródi KSK és a Vecsés SE II; a nőknél pedig a Dunakeszi KUSE és a Kistarcsai KE) búcsúzott már a legjobb 8 között, így várhatóan az elődöntők is sok izgalmat tartogatnak majd a szurkolóknak!

A férfi junioroknál gyakorlatilag borítékolható a Dunakeszi KUSE-Veresegyház VSK finálé; míg a lányok esetében a mezőnyből kimagasló Csepel DSE mögött kiélezett küzdelem várható a másik döntős helyért a Százhalombatta NKKSE és a Jászárokszállás VSE együttese között.

Ami pedig a leány U14-es „Játszd Szívvel Pest Megyei Utánpótlás Kupa” sorozatát illeti: várhatóan a Cegléd, a Jászberény és a Százhalombatta együttesei közül kerül ki a végső győztes; esetleg még a Dunavarsány „kerülhet tűzközelbe”.

 Egyelőre tehát még jóval több a kérdés, mint amennyire nyugodt szívvel kielégítő választ adhatnánk – egyvalami azonban biztos: a kézilabda szerelmesei nem fognak csalódni, ha június első hétvégéjének szombatján a mogyoródi „Final 24”-et választják szabadidős programként! Az elmúlt két év tapasztalatai alapján ugyanis bizton állíthatjuk, hogy kemény küzdelemben, izgalomban és remek hangulatban nem lesz hiány!

A részletes programról a későbbiekben tájékozódhatnak többek között a Pest Megyei Kézilabda Szövetség honlapján – http://www.pmksz.sport.hu/ – valamint a PMKSZ Facebook oldalán – https://www.facebook.com/pages/Pest-Megyei-Kézilabda-Szövetség – is.

-Rédei János-

Final 24

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét