A női kézilabda NB II 15. fordulójában Dunaújvárosban lépett pályára a Ceglédi Kék Cápák felnőtt és junior csapata. A dobogós helyért, illetve a minél fényesebb éremért küzdő felnőttek az utolsó másodpercekben emberhátrányban szerzett találattal tudtak egy góllal nyerni, míg a fiatal junior csapat negyven percnyi remek játék mellett kikapott. Jakab Lászlót ezúttal Bíró Balázs helyettesítette, aki értékelte is a mérkőzéseket:

– Amit a héten gyakoroltak a felnőtt  lányok, az az első félidőben remekül működött és rendre le tudtuk rohanni a hazaiakat a kivédekezett támadásainkból. A taktika működött, csak a ziccer kihasználásunk nem ment igazán, ezért nem tudtunk három gólnál nagyobb arányban vezetni a félidőben. A második játékrészre jobban lereagálta a játékunkat a Dunaújváros és helyre rakta a visszarendeződését, a 40. percben kiegyenlítettek, de egyszer sem tudták átvenni a vezetést. Akkor már folyamatosan felállt fal ellen kellett támadnunk, de a lányok dicséretesen nagyot küzdöttek, nagyon jó felfogásban kézilabdáztak és a szívük is vitte őket előre. A végletekig kiélezett mérkőzés volt, a két pontot jelentő gólt emberhátrányban az utolsó másodpercekben lőtte be Tóth Adri. Megérdemeltük a győzelmet, mert végig a hazaiak jöttek az eredmény után. A juniorok nagyon megilletődötten kezdtek. A 20. percben 16-2 volt a hazai csapatnak, majd a következő 40 percet mi nyertük 26-20-ra. A 20. perctől teljesen egyenrangú partnerei voltunk az öt, hat évvel idősebb és erősebb hazaiaknak. A ceglédi lányok bátran, ügyesen, jókedvvel és felszabadultan kézilabdáztak. Kár az első 20 percért, büszke voltam a lányokra az utána nyújtott 40 percért. 

Duna-Pent NKSE – Ceglédi Kék Cápák 24 – 25 ( 13 – 16 )

Ceglédi gólok: Kisjuhász Petra 8, Oláh Henrietta 6, Mihály Evelin 3, Tóth Adrien 3, Prókai Anett 2, Vígh Cintia 1, Mester Szabó Anett 1, Német Beáta 1

junior mérkőzés eredménye:

Duna-Pent NKSE – Ceglédi Kék Cápák ( 20 – 11 ) 36 – 28 

Ceglédi gólok: Mihály Evelin 7, Imregi Blanka 6, Nagy Aletta 6, Német Beáta 5, Ványi Flóra 2, Szűcs Noémi 2

-pézsé-

-fotó Kisfaludi István korábbi felvétel-

Capak koszi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét