Évértékelő sorozatunk nyolcadik részében a Ceglédi Kék Cápák Se női kézilabda csapatainak őszi teljesítményébe tekintünk. 

Jakab László felnőtt és junior edző: – A felnőttekkel egy kaotikus felkészülés után jól kezdtük az őszt, szoros meccseket játszottunk, de mindig győztesen tudtuk elhagyni a pályát. A lányok nagyon akartak, ami megmutatkozott az eredményekben. Az utolsó fordulókra sajnos fejben és energiában is elfogytunk és kevés hadrafogható játékosunk tudott pályára lépni. Ez rányomta bélyegét a teljesítményünkre és olyan meccset is elbuktunk az RKSK otthonában, amit hozni kellett volna. Összességében elégedett vagyok az ősszel és reménykedem abban, hogy tavasszal, amikor az erősebb riválisaink mind Cegléden lépnek pályára, előrébb tudunk lépni a negyedik helyről. A juniorok félve kezdték a bajnokságot. Nagyon fiatal csapatunk van, de meccsről, meccsre egyre több önbizalommal játszottak a lányok és az U13-ból feljátszó gyerekek is feltudták venni a versenyt. Három meccset is megtudtunk nyerni és a jobb csapatok ellen is 30-40 percet partiban voltunk. Ez önbizalomra ad okot, reménykedem benne, hogy a lányok is így érzik. 

Pudics Zsolt Se elnök: – Sikeres őszt tudhatunk magunk mögött, mégis van némi hiányérzetem a felnőtt bajnoksággal kapcsolatban. Remek formában kezdtük a szezont, amikor bajnok esélyeshez méltóan, idegenben is tudtunk rangadókat nyerni, majd az utolsó hazai meccsünkön a játékvezetők egy pontot elvettek tőlünk és az egyik riválisunknak, a Gyömrőnek ajándékozták. Az ezt követő utolsó fordulóban Rákosmentén egy fejben elfogyó, gyenge játékot produkáló csapatként kiütéses vereséget szenvedtünk. A negyedik helyen zártuk az őszt, három pont hátrányban az első Tökölhöz képest. Nehézzé tettük a tavaszunkat, de bizakodhatunk, mert a bajnokság első felében Cegléden lépnek pályára az előttünk álló csapatok, akik ellen Mester Szabó Anett kivételével mindegyik őszi sérültünk pályára léphet majd. 2016-ra már eredményekben is megmutatkozik egyesületünk utánpótlás nevelés fontosságát előtérbe helyező stratégiája. Egyre több gyermek választja a kézilabda sportot és a felnőttek mögött versenyző mindhárom korosztály sikeres. Dicséretet érdemel a nagyok között küzdő fiatal junior csapatunk, akik tetszetős játék mellett gyűjtögetik bajnoki pontjaikat, de tavalyhoz képest előrébb tudott lépni az U13 és az U11 csapatunk is, akik mindkét korosztályban kivívták a felsőházi szereplést. 

-pézsé-

-fotó Kisfaludi István-

Capak 16 osz

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét